diumenge, 18 de setembre del 2011

VINT-I-DOSENA CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ



Un grup nombrós de víctimes del feixisme espanyol, familiars i amics de les mateixes i representants de més d'una vintena d'associacions de la memòria vam mostrar el nostre rebuig a la política del govern de la Generalitat en matèria de memòria històrica. Vam dir no al trasllat del Memorial Democràtic al castell de Montjuïc, no a l'equiparació de víctimes i victimaris i vam exigir com sempre veritat, justícia i reparació per a totes les víctimes de la dictadura franquista.


Es van demanar l'anul·lació del judicis del franquisme i es va tenir un record especial per a les darreres víctimes del franquisme afusellades el 27 de setembre de 1975: Ramón, Xosé Humberto, José Luis, Angel i Jon. També vam recordar en Cipriano Martos assassinat un 17 de setembre de 1973 a la caserna de la Guardia Civil de Reus on després de dies de tortura va ser obligat a ingerir un còctel Molotov que va acabar amb la seva vida.

Crònica en imatges:




BTV. Notícies Migdia 17/09/2011






Conxa Pérez, anarquista i Dona del 36, amb els seus 96 anys ens va acompanyar en aquesta denúncia i en la reivindicació d'un Memorial Democràtic que faci honor al seu nom. Entrevista El País del 2004.